MUP Kosova: Privremene tablice od sutra u svim Centrima za registraciju

Jarinje protest - predstavnici Srpske liste
Izvor: Kosovo Online

Dozvole za privremene kosovske tablice građani mogu da preuzmu od sutra u podne u svim Centrima za registraciju vozila, saopštio je MUP Kosova.

Kako je saopšeno iz ovog ministarstva, posle isteka sporazuma od 14. septembra 2016. godine, osim mogućnosti preuzimanja privremenih kosovskih tablica na svim prelazima, od sutra u podne tablice mogu da se preuzmu i u svim Centrima za registraciju vozila na Kosovu.

Građani koji budu išli u pravcu Srbije, mogu da koriste srpske tablice, ali na ulazu i u saobraćaju unutar Kosova moraju da koriste privremene kosovske tablice, u skladu sa odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova.

MUP je građane obavestio i da ne koriste prelaze Jarinje i Brnjak i ne kreću put Mitrovice na severu Kosova.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava građane koji planiraju da se kreću put graničnih prelaza Brnjak i Jarinje, da koriste druge granične prelaze, zbog mogućih prepreka koje se mogu pojaviti na putu“, navodi se u obaveštenju objavljenom na zvaničnoj stranici MUP-a Kosova na Fejsbuku.

Pripadnici specijalne jedinice Rosu od jutros su raspoređene na prelazima Jarinje i Brnjak sa oko 20 vozila, od čega je više od deset blindiranih. Kako Kosovo onlajn saznaje još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska. Protestujući zbog dolaska jedinica Rosu i odluke kosovske Vlade da uspostaviti reciprocitet sa Srbijom u pogledu registarskih oznaka vozila, Srbi sa severa su blokirali prelaz Jarinje.