Nezadovoljni građani blokirali prelaz Jarinje, Rosu traži da se raziđu

Srbi sa severa Kosova blokirali Jarinje
Izvor: Kosovo Online

Srbi sa severa Kosova, blokirali su prelaz Jarinje u oba smera, a pripadnici Rosu zahtevaju od njih da se raziđu.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna sa Jarinja, veliki broj nezadovoljnih građana okupio se zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica Rosu i najavljenog uspostavljanja reciprociteta, od strane vlasti u Prištini, za saobraćajne tablice sa oznakama Republike Srbije

Oni su zaustavili sauobraćaj u obe kolovozne trake, a specijalne jedinice Rosu traže od njih da se raziđu. Na Jarinju je trenutno primetna velika tenzija.

Građani kažu da su došli da mirno izraze svoje nezadovoljstvo, a da su upravo jedinice Rosu prve blokirale put i sa dugim cevima plaše gradjane duž čitavog puta prema Mitrovici.

Na prelazu Jarinje od jutros je prisutan veliki broji propadnika specijalnih policijskih jedinica Rosu, koji su sem na Jarinju raspoređeni i na drugom prelazu prema Srbiji, Brnjaku, kao i širom severa Kosova.

To, kao i činjenica da su vlasti u prištini najavile da počinju sa uspostavljanjem reciprociteta prema Srbiji, izazvalo je veliku zabrinutost i revolt građana srpske nacionalnosti.

Косовац
20. Septembar 2021.
"Тражили сте гледајте" то је то и немојте се превише нервирати јер је све ово у договору са башим властима а као и увек Србија ће упутити оштар протест.
Слободан
20. Septembar 2021.
Онај што је договарао ово се јутрос скрива, нема га. Онај лајави Симић преузео улогу лајавца , не скида се од јутрос са Пинка, Прве и Хепија објашњавајући једно велико НИШТА. Све су договорили унапред, глуме прекид преговора, договора.
Ja
20. Septembar 2021.
Da se sklonite od naroda i nemojte tamo nista vise blokirati ! pustite narod na miru u njihovoj zemlji sklonitese od naroda jer nema te to pravo narodu sile i zla ciniti u njihovoj zemlji nesme biti sile zlo se treba spreciti ne narod jer nisu krivi za nista!!!
Ne daj se narode
20. Septembar 2021.
more mars ti i tvoje trazili ste a gdje su vase dogovorene obaveze koje ne ispunjavate prevaranti jedni neposteni kao i uvijek