Murati: Počinjemo sa isplatom dečijeg dodatka, kao i zaposlenim i nezaposlenim majkama

novac
Izvor: Reporteri

Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati najavio je da će Vlada početi da deli dečiji dodatak i da sprovodi paket ekonomskog preporoda svim pripadnicama lepšeg pola, prenosi Reporteri.

On je na konferenciji za medije najavio detalje u vezi dečijeg dodatka, kao i sve u vezi sa isplatama za babice na osnovu paketa ekonomskog preporoda. 

"Za decu do dve godine predviđena je novčana pomoć u iznosu od 20 evra, a za stariju decu, od dve do 16 godina, iznos dodatka je 10 evra”, rekao je Murati.

On je naveo da paket ekonomskih mera ima za cilj jačanje ekonomskog statusa kod pripadnica lepšeg pola, i rekao da će pravo na isplatu novčane pomoći imati zaposlene majke, i one koje nisu u radnom odnosu.

„Pomoć će biti ponuđena svim ženama starijim od 18 godina, državljankama Kosova i svim majkama koje su se porodile posle 1.avgusta 2021.godine. Takođe, dodatak će biti isplaćen nezaposlenim babicama za poslednjih 12 meseci u iznosu od 170 evra na 3 meseca, a nezaposlenim majkama takođe u iznosu od 170 evra u narednih 6 meseci”, rekao je Murati.