Na Kosovu zaplenjena imovina vredna oko 12 miliona evra

Zaplenjena imovvina
Izvor: Reporteri

Prema podacima Agencije za upravu, vrednost zaplenjene imovine, za koju se sumnja da je stečena nezakonitim putem na Kosovu, iznosi 12 miliona evra, prenosi Reporteri.

Najviše je zaplenjenih automobila koji se nalaze u magacinu na periferiji Prištine, a njihova vrednost trenutno iznosi 2.377.000 evra.

U skladištu se nalaze i zaplenjena motorna vozila koja su takođe bila u vlasništvu građana Kosova.

Među zaplenjenom imovinom su i televizori i kazino aparati, koje je kosovska policija zaplenila iz kockarnica kada je na Kosovu zabranjen njihov rad, i kompjuteri korišćeni u Kol centrima pre akcija kosovske policije i nemačkih vlasti.

U ovom magacinu nalazi se i laboratorija za drogu koju je nedavno kosovska policija otkrila i gotovo uništila na severu Kosova, a prema podacima Agencije koja upravlja ovim magacinom, vrednost  imovine u ovom magacinu je oko 85.000 evra.

Magacin na periferiji Prištine nije jedini gde je smeštena zaplenjena imovina.

"One koje imaju malo veću vrednost kao što su zlato i srebro držimo u Centralnoj banci Kosova", rekao je Enver Krasnići, zamenik direktora Agencije za imovinu.

U Centralnoj banci Kosova od ove imovine čuva se novac u iznosu od 4.972.179,36 evra, dok su dragocenosti u iznosu od 1.300.000 evra.

U prostoriji Agencije, u okviru Ministarstva pravde nalaze se zaplenjeni laptopovi i ajpod telefoni.

Ova agencija upravlja i najvrednijom  nepokretnom imovinom, koje za sada nisu stavljane na prodaju.

"Imamo i nekretnine koje obuhvataju stanove, kuće, zemljišta, razne parcele, imali smo i slučaj hotela u poslovanju. Neki od njih su zaplenjeni i već su uknjiženi kao državna imovina, dok su neki u fazi sekvestracije i čeka se odluka suda", rekao je Enver Krasnići.

Vrednost nepokretnosti koja je oduzeta iznosi oko 3.000.000 evra.