Nikola Rađen i mladi vaterpolisti posetili Gračanicu

Srđan Popović i Nikola Rađen
Izvor: Facebook, Srđan Popović

Proslavljeni srpski vaterpolista, trener ekipe vaterpolo akademije "Tašmajdan" Nikola Rađen, sa mlađom ekipom koja se takmiči u super ligi Srbije, posetio je danas Gračanicu.

Rađena i mlade vaterpoliste ugostio je načelnik Kosovsko-upravnog okruga Srđan Popović koji im je poželeo toplu dobrodošlicu.

On se nekadašnjem reperezentativcu Srbije zahvalio na iskrenom prijateljstvu, kao i na svemu što je učinio da taj sport, zahvaljujući školi vaterpola, bude jedan od omiljenijih među decom.

"I naš današnji susret dokaz je da ovo prijateljstvo traje, kao i da smo spremni da nastavimo odličnu saradnju radi razvoja sporta i zdravih stilova života“, kazao je Popović, koji je sa Rađenom i ekipom obišao manastir Gračanicu.

Rađen je sa mladim vaterpolistima akademije "Tašmajdan" u poseti Gračanici, nakon osmodnevnog boravka u Štrpcu, odakle je ekipa svakodnevno putovala na pripreme i treninge na bazenu u Skoplju.

"Poseta Gračanici je bila deo naše misije. I meni i ovim mladim momcima je veliko zdovoljstvo i čast što smo ovde i što smo obišli jednu od najvećih svetinja - manastir Gračanicu na Kosovu i Metohiji. Razgovarali smo sa načelnikom Popovićem, sa kojim smo pre tri godine pokrenuli jedan veliki projekat koji i danas traje, a to je Škola vaterpola, u kojoj su mnogi mališani naučili da plivaju, ali i igraju ovaj sport. Našim iskrenim prijateljstvom i saradnjom, i posebno nakon osam dana provedenih u Štrpcu, pokazali smo da normalni tokovi života mogu da se dešavaju na Kosovu i Metohiji. To je glavna poruka za sve ljude u ostatku Srbije“, poručio je Rađen.