Novi protest u Gračanici zbog hapšenja sedmorice mladića

Protest u Gračanici
Izvor: Kosovo Online

U Gračanici je, peto veče zaredom, održan miran protest ispred policijske stanice, u kome su učestvovali drugovi, roditelji i rodbina mladića koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.

Okupljeni su zahtevali njihovo oslobađanje, ukidanje pritvora od mesec dana i mogućnost da se brane sa slobode. Roditelji su još jednom ukazali  na potrebu izbegavanja političkih konotacija, nakon tuče dve grupe mladića.

"Nadam se da će naš apel da utiče na sve institucije, da se deca oslobode, dođu kući i da se nakon toga ustanovi ko je kriv. Ne očekujemo da se sutra oslobode. Mi smo tog dana kada su privedeni očekivali da budu oslobođeni nakon 48 sati, međutim razočarani smo zbog rešenja da budu pritvoreni na trideset dana, tako da ne očekujemo ništa ni sutra, ali se nadamo i imamo veliku želju da deca budu oslobođena", rekao je Siniša Živković, roditelj jednog od pritvorenih mladića.

Okupljeni su sa večerašnjeg protesta poručuli su  će se mirni protesti nastaviti sve dok uhapšeni ne budu oslobođeni i pruži im se mogućnost odbrane sa slobode.