Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Štrpcu

Donacija sanitetskog vozila Domu zdravlja u Štrpcu
Izvor: Fondacija "Dajana Paunović"

Predstavnici Fondacije "Dajana Paunović" i predsednik opštine Dalibor Jevtić uručili su ključeve novog santietskog vozila direktoru Doma zdravlja u Štrpcu Saši Кrstičiću.

Dajana Paunović, po kojoj je fondacija dobila ime, koja je i osnivač, rekla je tokom primopredaje ambulantnog vozila da su Srbi sa Kosova razlog zbog kojeg je Kosovo neotuđivi deo Srbiji.

"Danas nam je posebno zadovoljstvo što smo bili u prilici da pomognemo u realizaciji donacije najsavremenijeg ambulantnog vozila Domu zdravlja u Štrpcu. Ovo je samo još jedan dokaz koji govori koliko nam je stalo do našeg naroda koji ovde živi i jasna poruka da su, ponajviše zahvaljujući našim ljudima ovde, Кosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije. Upravo zbog toga pozivam sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu ljudima ovde jer njima je svaka vrsta pomoći dobrodošla", poručila je Paunović.

Uz zahvalnost fondaciji, donatorima i opštini Štrpce, direktor Doma zdravlja Saša Krstičić je istakao veliki značaj ambulantnog vozila za funkcionisanje zdravstvene službe i bolji transport pacijenata kojima je to neophodno.

"Nama su sanitetska vozila neophodna i na ovaj način smo obezbedili da naši pacijenti putuju brže i udobnije ka većim zdravstvenim centrima. Sada možemo da kažemo da smo za neki izvestan period obezbedili dovoljan broj sanitetskih vozila, a radićemo i na nabavci novih", kazao je Krstičić.

Ukazujući na veliki značaj ove donacije, posebno u trenutku kada se srpski narod u Štrpcu suočava sa velikim brojem problema, predsednik opštine Dalibor Jevtić ističe da je ovo ne samo pomoć već i poruka da Srbi na Kosovu nisu zaboravljeni.

"Posebno želim da zahvalim Dajani Paunović i njenoj fondaciji, ali i svim donatorima koji su učestvovali u nabavci ovog vozila. Hvala našim prijateljima na poruci da nismo zaboravljeni i da ćemo nastaviti da radimo na stvaranju boljih uslova za život u našoj opštini i stvaranju perspektive ljudima da ostanu na ovim prostorima", poručio je predsednik opštine Štrpce.

Vozilo koje je uručeno Domu zdravlja u Štrpcu predstavlja najsavremenije ambulantno vozilo i u značajnoj meri će olakšati transport ugroženim pacijentima iz ove opštine ka većim zdravstvenim centrima.