Odbor za pomoć KiM iz Banja Luke: Paketići za decu iz Ropotova

Deca iz Kosovskog  Pomoravlja sa paktićima
Izvor: Odbor za pomoć Kososvu i Metohiji

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke danas je podelio 90 poklon paketića učenicima OŠ "Trajko Perić" u selu Ropotovu u Kosovskom Pomoravlju povodom 32 godine od proglašenja prvog Ustava Republike Srpske 28.februara 1992.godine.

Na svečanoj priredbi koju su organizovali u OŠ "Trajko Perić" učenicima, rukovodstvu i nastavnicima video-bimom obratio se predsednik Odbora Milorad Arlov. 

Arlov je poželeo deci mirno i slobodno odrastanje i preneo da su poklone preko Odbora poslali njihovih vršnjaci iz Republike Srpske putem humanitarne akcije "Obradujmo Vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" . 

"Oni su mislili na vas dok su sakupljali marku, dve, tri ili više, a to je mnogo vrednije od samih poklona. Ponosni smo što je danas 90 osmeha izvučeno srpskoj deci u jednom srpskom selu na Kosovu i Metohiji, to je za nas najveći dar što pokazuje njihova priredba, radost i zdravica u pesmi pročitanaoj na priredbi", rekao je Arlov. 

On je poželeo deci sa Kosova da da slobodno i mirno odrastu i školuju se. 

"Zarvšite uspešno školu jer pameću, kulturom, čuvanjem srpskih običaja, mudrošću i vašim opstankom samo tako možete sačuvati Kosovo i Metohiju. Svako dete na Kosovu i Metohiji treba da dobije orden za hrabrost, postojanje i težak život, a hvala Bogu svakim danom se rađaju i ima ih sve više. Ja nisam toliko velik, bitan i moćan da Kosovo i Metohija ne može bez mene, ali ja i mnogi drugi važniji od mene ne mogu bez naše Svete ikone Kosova i Metohije" rekao je Arlov.

U video poruci Arlov je obećao da će grupa dece iz ove škole u junu biti gosti svojih vršnjaka u jednom od gradova i opština Republike Srpske u 12. po redu velikom projektu "Spojimo decu Kosva i Metohije i Republike Srpske".

Ovim projektom od 22 do 29.juna 2024. dolazi oko 800 srpskih osnovaca u mnoge gradove Republike Srpske.