Održana molitva za Ramazanski bajram u Prištini

Molitva u đamiji u Prištini
Izvor: Reporteri

U Velikoj džamiji u Prištini održana je molitvena ceremonija za Ramazanskoi bajrama, prenosi Reporteri.

Molitvu je organizovala je Islamska zajednica Kosova, a muslimanski vernici koji su bili prisutni poštovali su meru fizičke udaljenosti.

Muftija kosovski Naim Trnava je u besedi Ramazanskog bajrama zatražio od muslimanskih vernika da budu izuzetno oprezni tokom praznika.

"Očekujemo i ovaj Bajram u doba pandemije. Sećamo se svih onih koji su otišli ​​na ahiret moleći se Stvoritelju da ih uzme pod svoju milost. I molimo se za izlečenje zaraženih. Budite zdravi, brinite jedni o drugima. Maksimalna briga za javno zdravlje jer rizik od pandemije nije prošao “, izjavio je Trnava.

Prema njegovim rečima, islamska religija je posvećena zdravom i humanom društvu, a praznik Bajram ujedinjuje porodice, rođake i komšije.

"Pratimo mesec Ramazan, mesec negovanja visokih duhovnih vrednosti. Misija čoveka na ovom svetu je da poznaje tvorca. Služi za održavanje ravnoteže između duhovnog i materijalnog", rekao je Trnava.

Danas počinje trodnevni Ramazanski bajram, koji obeležava kraj jednomesečnog posta, a u kome se organizuju javne svečanosti, posete i razmenjivanje poklona među vernicima.