Ogranak UNS na Kosovu raspisuje konkurs za novinarske nagrade za 2023. godinu

UNS
Izvor: RTV

Udruženje novinara Srbije na Kosovu raspisuje konkurs za novinarske nagrade za 2023. godinu u tri kategorije - televizijsko novinarstvo, novinarstvo na radiju i štampi.

Konkurs se raspisuje za novinarske radove objavljene u medijima na Kosovu u periodu od 21. decembra 2022. do 22. novembra 2023. godine.

Nagrade se dodeljuju za najbolja novinarska ostvarenja u tri kategorije:

-     televizijsko novinarstvo (može biti nagrađen i snimateljski rad)
-     novinarstvo na radiju
-     novinarstvo u štampi (obuhvata internet i agencijsko novinarstvo kao I fotografiju)

U sve tri kategorije ravnopravno se može kandidovati i uređivanje. Za nagrade mogu da budu predlagani i da samostalno konkurišu i novinari koji nisu članovi UNS-a ukoliko žive i rade na Kosovu.

U svakoj kategoriji biće dodeljena po jedna nagrada. Pravo predlaganja i pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani.

Predlog sa jasno naznačenom kategorijom nagrade, obrazloženjem i linkovima ka tekstovima, radio i TV prilozima sa kojima se konkuriše treba dostaviti na imejl adresu [email protected] najkasnije do 6. decembra u ponoć.

Svaki autor može konkurisati samo sa jednim medijskim sadržajem. U slučaju da istog autora kandiduje više predlagača žiri određuje koji će predlog ući u konkurenciju.

UNS na Kosovu raspisuje konkurs u saradnji sa misijom OEBS-a.