Opština Leposavić dodelila nagrade za najlepše dvorište, terasu, krug preduzeća...

todić.jpg
Izvor: Opština Leposavić

U okviru 17. po redu tradicionalne akcije "Za lepšu, zdravu i uređenu životnu sredinu", čiji je organizator opština Leposavić, dodeljene su nagrade za najbolje učesnike akcije "Biramo najlepše dvorište, terasu, krug preduzeća".

U okviru akcije, birano je najlepše uređeno dvorište, prostor oko stambenih zgrada, krug preduzeća, terasa, najlepši detalj, a u znak priznanja za ostvarene rezultate opština Leposavić je i ove godine opredelila značajna finansijska sredstva za nagrade i zahvalnice učesnicima akcije, saopšteno je iz Opštine Leposavić.

Tom prilikom predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, pohvalio je i čestitao najboljim učesnicima na osvojenim nagradama i istakao da su oni primer i podstrek svojim sugrađanima da se vrednim radom, trudom i kreativnošću, kroz uređenje životnog prostora, može očuvati životna sredina.

"Ova akcija, koja je delom takmičarskog karaktera, značajna je jer su u nju uključeni naši građani i to sa ciljem podizanja svesti i edukacije stanovništva o očuvanju i zaštiti životne sredine. Svedoci smo velikog broja divljih deponija koje nesavesni građani odlažu na mesta koja nisu predviđena za to ugrožavajući time životnu sredinu ali i zdravlje svih nas. Opština Leposavić je u prethodnom periodu uklonila neke od većih divljih deponija i nastavićemo i u budućem periodu da vodimo računa o sredini u kojoj živimo. Kako bi se smanjio broj tih deponija, upravo kroz ovakve akcije, želimo da dopremo do svesti svakog pojedinca i da zajedničkim snagama gradimo neko zdravije okruženje koje ćemo ostaviti generacijama koje dolaze", rekao je Todić.

On je dodao da se do kraja godine očekuje otvaranje regionalne deponije "Savina stena" u Srbovcu koja će rešiti problem odlaganja otpada sa kojim se suočava, ne samo opština Leposavić, već sve četiri opštine na severu Kosova.

Samim puštanjem u rad regionalne deponije, doći do uklanjanja i rekultivacije deponije u Popovačkom polju koja predstavlja jedan od glavnih ekoloških problema opštine Leposavić.

Nagrade su dodeljene u sedam kategorija i to:
Za najlepši detalj – Nikola Kostović
Za najlepšu terasu – Danijela Trboljevac
Za najbolje uređena urbana dvorišta – Nataša Jovanović
Za najbolje uređena seoska dvorišta – Jugoslava Bojanić
Za najlepši prostor oko zgrada – zgrada u ulici Dositeja Obradovića
Za najlepši krug preduzeća i ustanova – Dečiji vrtić "Bambi" Sočanica

Akcija "Biramo najlepše dvorište, terasu, krug preduzeća" sprovodi se već 17 godina za redom u organizaciji Opštinske uprave opštine Leposavić, sa ciljem da motiviše i ohrabri građane da uređuju svoj životni prostor i na taj način aktivno učestvuju u zaštiti i očuvanju životne sredine.

Nagrađeni učesnici pomenute akcije zahvalili su se rukovodstvu opštine na nagradama, a pre svega kako ističu drago im je i pozdravljaju održavanje ove  i sličnih akcija u okviru koje je prepoznat njihov trud i kreativnost.