Otac Dragan: Još uvek ne mogu da kažem šta je sve odneto iz crkve, za nas u Partešu ovo je nemio događaj

parteš crkva
Izvor: kosovopartes.orgfree.com

Komentarišući obijanje crkve u Partešu, otac Dragan u izjavi za Kosovo onlajn je rekao da veruje da je motiv pljačke bio zbog sticanja materijalne koristi, kao i da je istraga u toku, i da će se svi detalji incidenta znati kada se bude završio uviđaj.

“Jedan naš vernik je zatekao crkvu da je obijena. Zapravo bila su obijena vrata. Još uvek ne mogu da vam kažem tačno šta je sve odnešeno iz crkve. Za nas ovde sve je to jedan nemio događaj”, rekao je sveštenik.

Kako je dodao, s obzirom na to da je to prvi put da se takav incident dogodio u Partešu, smatra da je motiv isključivo materijalne prirode.

“Iskreno da kažem, iako je danas veliki praznik za SPC i njene vernike, mislim da je namera bila da se crkva obije zbog materijalne koristi. Ne mislim da je u pitanju nekakva osveta, ili da je verski fanatizam u pitanju. Ništa nije uništeno, oskrnavljeno, osim što su vrata obijena. S obzirom na to da su danas velike zadušnice, verovatno da su počinitelj, ili počinitelji, znali da je u crkvi više novca, jer se tada više prodaje sveća nego obično”, rekao je otac Dragan.