Srbija u žalosti nakon tragedije u beogradskoj školi, građani odaju poštu stradalima

Građani odaju počast nastradalima u tragediji
Izvor: Kosovo Online

Građani širom Srbije odaju počast nastradalima u jučerašnjoj tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je život izgubilo osam učenika i radnik obezbeđenja, a povređeno još šest đaka i nastavnica te škole, prenosi RTS.

Građani polažu cveće i pale sveće ispred škole, kao i na Cvetnom trgu i u drugim gradovima u Srbiji.

Povređeni se nalaze na lečenju u Urgentnom centru i na klinici u Tiršovoj.

Veliki broj građana od jutros strpljivo čeka red na Institutu za transfuziju kako bi dali krv.

Mirjana Knežević iz Instituta kaže da su juče imali dovoljno rezervi da odmah odreaguju i u KCS i Tiršovu pošalju sve što je neophodno.

"Juče je 479 sugrađana ovde dalo krv, 689 jedinica krvi je ukupno sakupljeno, od jutros je sigurno već 100 ljudi koji čekaju. Krv treba svaki dan i bilo bi dobro da mogu i za narednu nedelju da odlože kada će sigurno krv biti potrebna", rekla je Mirjana Knežević.

Kako je juče saopštio načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, počinilac zločina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", maloletni K. K. (13) mesec dana je planirao kako će izvršiti to delo te da je imao i precizne mete.

Nakon pretresa stana u kome živi K.K. uhapšen je njegov otac, kao vlasnik oružja iz kojeg je pucano, dok je maloletni dečak prebačen na posebno odeljenje Klinike za neuropsihijatriju.