Patrijarh Porfirije podelio božićne paketiće najmlađima u Hramu Svetog Save

Patrijarh Porfirije deli paketiće deci.jpg
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Patrijarh srpski Porfirije podelio je večeras u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru božićne paketiće mališanima iz porodica sa više dece i deci bez roditeljskog staranja, prenosi RTS.

Kako je saopštila Srpska pravoslavna crkva, Patrijarh je tom prilikom istakao da je najsrećniji kada se okupljaju u Hramu Svetog Save i najradosniji kada je sa decom, jer od njih i on i svi odrasli mogu i treba da uče šta znači kada volimo Boga i sve oko nas, najpre svoje roditelje, svoju braću, sestre i svoje prijatelje.

"Od vas se učimo ljubavi, a zajedno sa vama svi znamo da nas Bog sve voli, a naročito vas, deco. I kad god ste na bilo koji način tužni i neraspoloženi, kad imate utisak da vas oni koji su pored vas ne razumeju, vi dobro znate da vas ne samo razume nego i istinski voli Bog, i to ne bilo koji Bog, nego Bog koji je postao dete, koji se rodio u pećini da bi uverio i vas i sve vas da i nevolje, teškoće, ljutnje i neraspoloženja jesu samo trenuci u kojima imamo mogućnost da osetimo da nikada nismo sami i da je Bog uvek sa nama. Bog je naročito sa vama i zato je naša radost velika, jer kada smo sa vama mi znamo da je Bog kroz vas i preko vas i sa nama odraslima", poručio je Porfirije.

Patrijarh je čestitao Božić i blagoslovio prisutne.

"Neka vas sve Gospod blagoslovi da čujete reč njegovu i da pobedite svaku nevolju molitvom, verom u Boga i ljubavlju. Živeli! Neka vas sve Gospod blagoslovi! Mir Božji – Hristos se rodi", istakao je patrijarh.

Praznično darivanje mališana organizovalo je Versko dobrotvorno starateljstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i uprava Hrama Svetog Save uz pomoć humanitarne organizacije "Naši Srbi – Our Serbs" iz Čikaga na čelu sa predsednicom Keti Fenslou.

U umetničkom delu programa nastupio je dečji hor "Slavujčići" pod upravom sestara Marine i Marije Gobović.

Svečanosti su prisustvovali i episkop remezijanski Stefan, sveštenici Hrama Svetog Save, dobrotvori, volonteri, gosti i mnogobrojni mališani.