Patrijarh Porfirije srdačno dočekan u Pljevljima, osveštaće crkvenonarodni dom

Patrijarh Porfirije
Izvor: Kosovo Online

Njegova svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski Porfirije u okviru posete svetosavskim eparhijama - Mileševskoj, Zahumsko-hercegovačkoj, Crnogorsko-primorskoj i Budimljansko-nikšićkoj, doputovao je danas u Pljevlja gde ga je ispred hrama Svetog Velikomučenika Georgija na Gukama srdačno dočekao veliki broj Pljevljaka, prenose Novosti. 

Patrijarh će osveštati crkvenonarodni dom koji se nalazi pored hrama Svetog Velikomučenika Georgija.

Prema planu, patrijarh će u večernjim satima stići u Episkopiju zahumsko-hercegovačku, a svečani doček i doksologija u njegovu čast biće u katedralnom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, gde će sutradan, 11. maja u 9 časova, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve će u sredu, 11. maja, oko 19 časova u manastiru Ostrog prisustvovati Prazničnoj večernjoj službi sa petohlebnicom, a potom će se obratiti okupljenom vernom narodu. 

Patrijarh Porfirije će u četvrtak, 12. maja, na dan kada se molitveno proslavlja Ostroški čudotvorac, u manastiru Ostrogu služiti Svetu arhijerejsku liturgiju, sa početkom u osam časova, a kako je najavljeno, istog dana u 18 sati predvodiće Svetovasilijevsku litiju u Nikšiću.