Petković čestitao Dan rudara: Trepča je danas žila kucavica razvoja severa Кosova

Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je Dan rudara svim rudarima, rukovodstvu i zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu "Trepča“, kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije.

"Dan rudara je uvek prilika da se podsetimo da je rudarsko zanimanje jedno od najtežih i najrizičnijih, ali i da ono u isto vreme predstavlja častan poziv koji zavređuje najdublje poštovanje društva i zajednice. Taj težak posao kojim se bavite bio je i ostao temeljni oslonac ekonomskog, energetskog i ukupnog razvoja i modernog napretka Кosova i Metohije i cele naše zemlje, zbog čega nas rezultati koje postižete iz godine u godinu, i pored svih prepreka, posebno raduju i ohrabruju", naveo je Petković u čestiki.

Petković je naveo rudarsko-metalurško-hemijski kombinat "Trepča“ danas žila kucavica ekonomskog razvoja severa , ali i strateški resurs, koji decenijama daje značajan doprinos privrednom razvoju.

"Siguran sam da ćete, u saradnji sa drugim privrednim subjektima, spremno dočekati i savladati sve buduće izazove i kao i do sada dati snažan značaj sveopštem razvoju, naročito u oblasti energetskog, ekonomskog i privrednog sektora u celini. To će ujedno biti i ohrabrenje i podsterk za opstanak i ostanak našeg naroda na Кosovu i Metohiji, za otvaranje novih radnih mesta, za bolji socijalni položaj zaposlenih i za sveopšti boljitak", naveo je Petković.

On je svima poželeo svima dobro zdravlje i ličnu sreću i dodao da bi svi zajedno trebalo da se bore za budućnost, mir i stabilnost.