Petković iz Hoče: Pomoć Dečanskoj vinici za nabavku opreme

Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarija za KiM Petar Petković obišao je i Dečansku vinicu u Velikoj Hoči, poručivši tom prilikom da joj je Kancelarija za KiM obezbedila još tri miliona dinara za nabavku opreme.

"Kao Kancelarija za KiM želimo da oživimo sva sećanja na našu slavnu istoriju i kao Vlada Republike Srbije činimo sve da zaštitimo ovo divno mesto, da obezbedimo održivi opstanak i ostanak našem narodu ovde u Velikoj Hoči. Mi smo učinili sve da pomognemo život našem narodu ovde u Velikoj Hoči, ima još puno problema i činićemo i u narednom periodu sve što možemo", kazao je Petković.

Petković je istakao da je Dečanskoj vinici Kancelarija za KiM dala pomoć od još tri miliona dinara dinara za nabavku opreme.

"U Dečanskoj Vinici sam da pogledam kako teku radovi, s obzirom da je Kancelarija za KiM obezbedila u ovoj godini ukupno devet miliona dinara, a u narednom periodu činićemo sve da obezbedimo još sredstava, jer na kraju imamo šta da pokažemo jer se ovde proizvodi najkvalitetnije vino. Na taj način pomažući manastir Visoki Dečani, pomažemo i samo stanovništvo, jer od Dečanske vinice korist imaju i naši sugrađani. Velika zahvalnost ocu Kirilu i bratsvu, ali i episkopu raško-prizrenskom Teodosiju", kazao je Petković.

Petković je napomenuo da se bore ostanak i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

"Tu smo da pošaljemo poruku mira. Velika Hoča i Orahovac predstavljaju sredine gde je naš narod mnogo propatio i postradao", dodao je Petković. 

Petkovć je u Velikoj Hoči obišao i šestočlanu porodicu Gogić, kojima je Kancelarija odobrila građevinski materijal i time obezbedila osnovne uslove za život.  

"Ovo mi mnogo znači, toliko godina smo čekali,živimo od socijle, pomoć nam je dobro došla", kazao je Gogić.

Takođe, Petković je obišao i šestočlanu porodicu Dejana Mihajlovića koji žive u stričevoj kući. Dejan poseduje mini radionicu za izradu drveta. Zahvaljujući sredstvima Kancelarije, nabavkom CNC mašine za izradu i razbarenje, Dejan planira da razvije porodični biznis.