Petković meštanima Orahovca čestitao Svetog Trifuna: Nastavite da negujete slavnu tradiciju vinogradarstva

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je predsedniku Privremenog organa Orahovca Aleksandru Miciću i pravoslavnim žiteljima opštinsku Slavu, Svetog velikomučenika Trifuna.

Petković je u svojoj čestitiki poželeo uspeh, napredak, dobru godinu i uslove za kvalitetno vino.

"Svetac, koga danas proslavljamo zaštitnik je vinogradara i gostioničara, ali se poštuje i kao zaštitnik bračne ljubavi i vernosti koje su deo hrišćanske propovedi. Čestitajući opštinsku Slavu, stanovnicima Orahovca i Vama lično želim uspeh i napredak na svim poljima, dobru godinu i uslove da vaš kraj i nadalje bude poznat po kvalitetnom i nadaleko čuvenom vinu", rekao je Petković, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Petković je poručio da će Kancelarija za KiM nastaviti da pruža podršku, ulažući u razvoj Orahovca.

Nastavite da negujete slavnu tradiciju vinogradarstva i vina koja su se služila na dvorovima Nemanjića, a Кancelarija za Кosovo i Metohiju i dalje će vam pružati podršku, ulažući u razvoj vašeg kraja, kroz podršku porodičnim i manastirskim vinicama, nabavku opreme i plasman proizvoda, čime osiguravamo i ostanak i opstanak srpskog naroda u Metohiji. Srećna Slava", dodao je Petković.