Petković: Neka Mitrovdan bude nadahnuće da probudimo neprolazne hrišćanske vrednosti

Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je gradsku slavu Mitrovdan predsedniku Privremenog organa Kosovska Mitrovica Aleksandru Spiriću, organima vlasti i svim žiteljima Кosovske Mitrovice.

"Današnji praznik primer je hrišćanske hrabrosti u borbi za istinu i pravdu, koju je pokazao Sveti velikomučenik Dimitrije, položivši svoj život za veru hrišćansku i  za ime Gospoda Hrista. Ovaj slavni pobedonosac i čudotvorac, bio je zadivljujuće i čudesno jedinstvo svega dobrog, nepresušni izvor blagosti, ispunjen duhom neizmerne ljubavi. Zato, neka danas ovaj veliki praznik bude i nama nadahnuće da svi u sebi probudimo neprolazne hrišćanske vrednosti ljubavi, mira, poverenja i tolerancije", naveo je u čestitki Petković.

Istakao je da hrišćanske vrline, a pre svega ona koja kaže „ljubi bližnjega svoga“, treba i mora da bude odlika svih danas i uvek, kojom će se "negovati duh zajedništva, ljubavi i sloge, kako među nama samima, tako i prema našim komšijama, bez obzira na njihovu veru i naciju".

"Nažalost, ove godine Кosovska Mitrovica obeležava gradsku Slavu suočena sa velikim izazovom u očuvanju zdravlja građanja, ali i sa nadom da ćemo i ovu borbu dobiti oslanjajući se, kao i uvek do sada, na mudrost, odgovornost i solidarnost", dodao je u čestitki Petković. 

Naglasio je nadu u bolje sutra.

"U nadi da nas sve zajedno, i vas u Кosovskoj Mitrovici, ali i naš narod na celoj teritoriji Кosova i Metohije, očekuje bolje sutra, čestitam Vam još jednom gradsku Slavu Svetog Dimitrija – Mitrovdan", naveo je direktor Kancelarije za KiM u čestitki.