Petković uručio ključeve 36 novih stanova u Severnoj Mitrovici

petković
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uručio je danas u Severnoj Mitrovici ključeve 36 novih stanova, stanarima u tri stambene zgrade, izgrađenje sredstvima Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Stanovi prosečne površine 60 metara kvadratnih su izgrađeni za potrebe stambenog zbrinjavanja mladih bračnih parova, porodica interno raseljenih lica kao i stambeno ugroženog stanovništva sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica.

Nakon obilaska novoizgrađenih stanova, direktor Petković je istakao da nema lepšeg poklona za državu Srbiju da upravo danas na Badnji dan uoči Božića, nego videti osmehe na licima “ovih divnih ljudi kojima smo uručili ključeve stanova”.

“Kancelarija za KiM je uručila 36 stanova, od ukupno 96 koliko je sagradila u 2020. godini. Osam zgrada u Severnoj Mitrovici, pet zgrada u Leposaviću, dve zgrade u Zvečanu i tri zgrade u Zubinom Potoku. Istim tempom nastavljamo i u 2021. godini”, poručio je Petković.

Kako je istakao, posebno je srećan i ponosan i što je, u prošloj godini koja je bila opterećena koronavirusom, zbog kojeg je i čitav svet stao, Srbija uspela da završi ove zgrade kako bi se uselili mladi bračni parovi, uglavnom sa više dece.

Kada imamo decu, imamo i budućnost, to je ono što je najbitnije. Za izgradnju ovih zgrada uloženo je više od 330 miliona dinara, a 10. januara kreće i parterno uređenje i još neki detalji koji su potrebni da se završe, ali u svakom slučaju kada bude završen konkurs za ostatak zgrada, odnosno stanova, imaćemo ukupno 96 porodica koje ćemo da uselimo u osam zgrada ovde u Severnoj Mitrovici”, rekao je Petković.

Kako je istakao, važno je što upravo gradeći svaku kuću, svaku zgradu, podižući svaki krov, grade se oni najbitniji i oni najčvršći temelji, a to su temelji ostanka i opstanka srpskog naroda na Kosovu.

Još jednom čestitajući Badnji dan, Petković je preneo i čestitke i pozdrave i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i cele Vlade Srbije uz poruku da, kao što su i do sada bili uz narod na Kosovu, nastavljaju da budu i dalje sa srpskim narodom, da grade,da stvaraju i da se bore za bolju budućnost.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić čestitao je novim vlasnicima stanova, poručivši da su svi u Srbiji jedna velika porodica, bez obzira u kojem delu naše zemlje žive.

“Nema  lepšeg niti radosnijeg trenutka nego kada čovek može sa svojom porodicom u svom domu da dočeka najradosniji hrišćanski praznik Božić. I od danas će 36 porodica  će sve praznike da dočekuje u svojim domovima”, rekao je Rakić.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić istakao je da je današnji dan jasan pokazatelj odgovorne i ozbiljne politike koju sprovodi n predsednik Aleksandar Vučić, ali i čitava srpska lista na čelu sa Goranom Rakićem.

“Jedinstvo se ogleda isključivo kroz ovo što zapravo radimo. Danas smo u prilici da uručimo ključeve za 638-mi stan, čime pokazujemo našu odlučnost za opstajanjem na ovim prostorima, da želimo da živimo ovde i da stvaramo bolji i kvalietniji život našim građanima, ali pre svega jeste da trajemo, da čuvamo naša ognjišta i današnji dan samo potvrđuje da nema nazad i da čvrsto i odlučno stojimo na braniku i čuvaru svih onih pravih vrednosti države Srbije”, poručio je Spirić.

Uručivanju ključeva novih stanova, pored direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića i predsednika privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića i Predsednika Srpske liste Gorana Rakića, prisustvovali su i gradonačelnik Milan Radojević, načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić i potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

КОСМЕТ
06. Januar 2021.
Честитам Вам суграђани.
lep0savka
06. Januar 2021.
Svima koji su dobili kljuceve od stana cestitam .