Petković: Želim da dani Bajrama u vaše domove unesu sreću, porodični mir i blagostanje

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković
Izvor: Kancelarije za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Ramazanski bajram starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i u ostalim delovima Srbije.

"U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije, upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Ramazanskog bajrama", poručio je Petković u čestitki dostavljenoj medijima.

Petković je poželeo da poruke mira, razumevanja i sloge budu vodilje tokom bajramskih dana.

"Ovo je prilika da sa ponosom istaknemo da su međuverski i međuetnički sklad, vrednosti koja naša zajednička država baštini kroz istoriju. Neka načela koje afirmiše Ramazanski bajram, poput međusobnog poštovanja, solidarnosti i zajedništva, budu nadahnuće i podsticaj da istrajemo na putu razumevanja i uvažavanja naših različitosti, koje nas obogaćuju u civilizacijskom, kulturološkom i svakom drugom smislu", istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je poželeo vernicima i starešinstvu da  dani Bajrama u njihove domove unesu sreću, porodični mir i blagostanje.

"A da načela humanizma, duboko utkana u duhovne temelje islama, nađu put do svakog od nas", poručio je Petković.

Ronni
13. Maj 2021.
lepo sa strane ministra srbije. samo mir i zdravlje u regionu ......