Počinje nova školska godina

Škola u Jošanici-Leposavić
Izvor: Kosovo Online

Nova školska godina počinje danas, a školu u Srbiji upisuje 65.000 prvaka i 760.000 ostalih učenika osnovnih i srednjih škola, prenosi RTV.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je ranije da škole spremno dočekuju učenike, da će đake i škole obezbeđivati policajci i da će se tokom školovanja posebna pažnja posvećivati negovanju ljudskih vrednosti.

I pored teške bezbednosne i političke situacije na Kosovu, kako je nedavno za Kosovo onlajn rekao načelnik školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac, nastava počinje neposredno u školskim klupama.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je danas da je sve spremno za početak nove školske godine, preneo je Tanjug.

Učenici od 1. do 4. razreda imaće jedan školski čas posvećen sadržaju koji se odnosi na bezbednost dece u saobraćaju i u vanrednim situacijama, dok će učenici od 5. do 8. razreda, u trajanju od 90 minuta, imati čas tokom kog će se upoznati sa prevencijom vršnjačkog i diigtalnog nasilja.