Podignuta optužnica protiv dva službenika opštine Prizren

Prizren - pun grad
Izvor: lajmi.net

Tužilaštvo u Prizrenu podiglo je optužnicu protiv dva zvaničnika ove opštine zbog sumnje da je katastarska parcela opštine data u suprotnosti sa Zakonom o dodeli na korišćenje i zamenu nepokretne imovine opštine, prenosi Koha.

U saopštenju tužilaštva se navodi da su A.K. kao šef pravnog sektora opštine Prizren i A.D., kao pravni zastupnik opštine Prizren, kao službena lica, prekoračili svoje zvanične nadležnosti, kako bi imali koristi od drugog lica.

Prema optužnici „Š.K., u svojstvu zakonskog zastupnika opštine Prizren, u vanparničnom postupku koji je vođen u Osnovnom sudu u Prizrenu saglasio se sa predlogom predlagača V.J. za rešavanje sporova, protiv predlagača - opštine Prizren, gde se deo katastarske parcele u vlasništvu opštine Prizren zamenjuje sa delom katastarske parcele, vlasništvo predlagača V.J., a sve ovo u suprotnosti sa Zakonom o dodeli na korišćenje i razmeni nepokretne imovine opštine“.

Optuženima se na teret stavlja krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, a tužilac je predložio Sudu da optuženi budu proglašeni krivima i osuđeni u skladu sa zakonom.

roki
16. Jun 2021.
Katastarska sluzba u Prizrenu je leglo kriminala i korupcije.A na vlasti u Prizrenu je Vetvendosije cak i direktorka katastarske sluzbe je iz Vetvendosije.Oni sr navodno bore protiv korupcije i kriminala a gori su od predhodne vlasti
Treba organi Kps Prizren da istraze sve nepravilosnoti u katastru u Prizren kozna sta ce sve otkriti i koje su sve zloupotrebe radili pojedinci.
daki
16. Jun 2021.
Ne protiv 2 nego trena sve istraziti u katstru tu ima mnogo zloupitrebe sluzbenih polozaja od osoblja koje tu radi
Treba istraziti svakog sluzbenika koji tu radi jer su dosli do velikog licnog bogastva .