Policija obezbeđuje Vidovdanske svečanosti, očekuju mirno okupljanje

Gazimestan Vidovdan
Izvor: Kosovo Online

Kosovska policija je izdala saopštenje povodom održavanja Vidovdanskih svečanosti na Gazimestanu koje su zakazane za ponedeljak.

U saopštenju se kaže da obeležavanje manifestacija i događaja verskog karaktera regulisani su Međunarodnim konvencijama i zakonima, kao i zakonima Kosova.

Policija izražava nadu da će skup proteći u miru i da neće tolerisati provokativna i nasilna dela, vandalizam ili dela koja upućuju na međunacionalnu mržnju.

Policija će poštovati volju građana da obeleže manifestaciju Vidovdan na miran način. U slučaju izvršenja krivičnih dela, biće sprovedena hapšenja, navodi se u saopštenju.

"Policija će zaštititi interese svih građana, tako što će vam obezbediti miran i bezbedan ambijent slobodnog izražavanja i mirnog i bezbednog kretanja", piše u saopštenju.

Policija apeluje na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mera i održavaju socijalnu distancu tokom skupa.

Oni
26. Jun 2021.
Bravo republika Kosova
Daki
26. Jun 2021.
Ziveo Gazimestan 1389 god Kosovski boj pobeda Srbije nad Osmanlijama.700 i vise godina.To je Srpska istorija na Kosovu i Metohiju.
Kosovo i Metohija ce uvek biti Srpsko dok se ponovo ne vrati jer je sada okipirano od Nato otimaca i Amerike.Menjaju se vremena ponovo ce Kosovo i Metohija biti deo Srbije.
Krim je Ruski Kosovo je Srpsko.Ziveo Putin .
Oni
26. Jun 2021.
Dali hahaha