Porodica Đokić iz Mogile pred useljenjem u novu kuću

kuća Mogila
Izvor: RTV Puls

Posle 20 godina života u neodgovajućim uslovima, porodica Đokić iz Mogile je pred useljenjem u novu, vlastitu kuću. Čeka se još samo inventar, pa da se krene sa selidbom, piše RTV Puls.

Izgradnju kuće od 70 kvadratnih metara za majku Slobodanku i sina Dragana finansirala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"U izgradnju nove kuće učestovali smo i mi sami i radom, i novcem. Ono malo para što smo imali uložili smo u izgradnju ograde, kapije i hidrofora", kaže za Puls četrdesetogodišnji Dragan, koji iščekuje da stigne i nameštaj, jer stari objekat, u kojem i dalje žive, može da se obruši svakog dana usled dotrajalosti.

Na licu majke Slobodanke konačno suze radosnice, pored mnogih nevolja koje joj je život doneo: od rata i kidnapovanja muža, do teškog ranjavanja sina.

Potpredsednik opštine Klokot Saša Mirković kaže da će inventar stići u Mogilu za koji dan, kako za Đokiće, tako i za porodicu Simić, kojima je takođe preko Vlade Srbije izgrađena kuća.

"Sve je urađeno kako treba i sve ide svojim tokom. Još samo da se Dragan oženi i proširi svoju porodicu, jer sada ima sve uslove za normalan život na svom imanju", kazao je MIrković.

Mogila je mešovito selo u Kosovskom Pomoravlju, koje se nalazi između Vitine i Klokota. U tom selu, čuvenom po dobrom krompiru, kupusu i paprici, ostalo je da živi oko 80 srpskih domaćinstava.