Porodice Kidnapovanih i ubijenih na KiM: Ustavni sud godinama odbija da da odgovor o oslobađanju 2.108 UČК zločinaca

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji
Izvor: Radio Kontakt Plus

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji postavlja pitanje da li su odluke državnika Srbije, tadašnjeg DOS-ovskog režima, Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije iz 2001. i 2002.godine o oslobađanju  2.108 UČК kidnapera, terorista, silovatelja, zločinaca, među kojima i braću Mazreku optuženih za krečanu-krematorijum Кlečka, donete  po Zakonu i Ustavu države Srbije.

„Po Odlukama Republičke Vlade Zorana Đinđića i Savezne Vlade Vojislava Кoštunice oslobođeni su zarobljeni   pripadnici terorističke, zločinačke UČК u krvavim borbama sa Vojskom i Policijom Republike Srbije, bez zahteva da se i kidnapovani Srbi oslobioode i razmene po principu svi za sve“, navodi se u saopštenju Udruženja porodica.

Ističe se da je Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na КiM preko svog zastupnika, advokata Dragana Palibrka, 2018. godine, uputilo zahtev Ustavnom sudu u Beogradu sa pitanjima od bitnog značaja za porodice kidnapovanih Srba – „Da li su odluke o oslobađanju zločinaca, kidnapera, silovatelja, terorista UČК donete po zakonu i Ustavu Republike Srbije.

„Pogubno po porodice kidnapovanih Srba, tragično za naše otete članove porodica je to što su zločinci, kidnaperi, silovatelji, teroristi UČК oslobođeni, a kidnapovani Srbi ostavljeni na klanje Ramušu Haradinaju i Fatmir Ljimaju“, dodaje se u saopštenju.

Porodice žrtava mole predsednika Aleksandra Vučića, premijerku Anu  Brnabić, ministarku pravde Maju Popović, da ih podrže u zahtevu upućenom Ustavnom sudu, kako bi došli do istine o oslobađanju zločinaca terorističke UČК.

Miodrag iz Peći
02. Jul 2021.
Na pogrešnu stranu trošite energiju i kredibilet vašeg udruženja. Umesto da Suđenje OVK pred specijalnim sudom za ratne zločine od 12.06.1999.god do 31.12.2000.god iskoristite i svedočite (npr. gospođa Trifunović rođena Majstorović da svedoči o tragediji njenog sina Milorada koja je išla čak do "Žute Kuće" ) vi se akate sa stvarima koji su čista politika i dobar biznis advokata koji su bili i narodni poslanici i koji su zgrnuli na desetine hiljada maraka tražeći od porodice zatoćenih pare da oslobode već oslobođene... Amnestija je ustavna kategorija i dešava se posle svih ratova.
Dakle. Usredsredite se na traganje za ubijenim i nestalim.
Proverite da li su svi žrtve OVK ili su žrtve "Službe"... Tražite ekspertizu DNK svih pronađenih žrtava jer lako mđu onim iz batajničkih trapova koji su uredno spakovani u plastične kese sa sve ličnim kartama nisu svi Albanci...
Zašto su u "Sobi Sećanja" i moji Pećanci iz kafića "Panda" za koje je sam vučić rekao da sužrtve "Službe"... Zašto predsednika roditelji ne pritisnu da kaže ko su egzenutori a ko nalogodavci a ne da se čeka da "Mrtvi" npr. još jednom umre...
,
Zašto da se manipuliše vašim osećanjima. Zašto da i Srbi i Albanci sahranjuju tuđu decu kao njihovu. Zašto da zličine nad političkim protivnicima pripisujemo tuđoj vojsci.
Znam da među vama ima hrabrih žena sa velikim moralnim kredibilitetom i ne dozvolite da niko sa vama manipuliše.