Poziv brucošima iz centralne Srbije da upišu fakultete na KiM

„Ovo je jubilej kojim bi se ponosila svaka ustanova, jer 50 godina postojanja je jubilej koji služi za ponos. Siguran sam da bi tih 50 generacija svršenih studenata koji rade na mnogim fakultetima, bolnicama, ne samo u Srbiji već i svetu, imali mnogo toga da kažu o fakultetu“, rekla je za Kosovo Onlajn dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Tatjana Novaković. Novaković je naglasila da će se povodom proslave pola veka postojanja održati i Prvi kongres lekara Kosova i Metohije na kojem će učešće uzeti oko 300 u
Izvor: Kosovo Online

Rektorski kolegijum Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici pozvao je brucoše iz centralne Srbije koji su položili prijemni ispit, a koji zbog prekomernog broja ne mogu da upišu fakultete na kojima su se prijavili, da to učine na nekom od fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, prenosi RTS.

Na sednici, rektorski kolegijum Univerziteta usvojio je zaključak o priznavanju položenih prijemnih ispita na drugim univerzitetima u Srbiji, kao uslovu za upis na prvu godinu osnovnih akademskih studija na nekom od studijskih programa Univerziteta u Mitrovici, na kojima su ostala slobodna mesta na budžetu i samofinansiranju.

Ekonomski fakultet u Mitrovici, saopšteno je, ima 28 slobodnih mesta na budžetu.

Poljoprivredni fakultet ima 64 slobodna mesta na budžetu, Filozofski fakultet 30 slobodnih mesta na budžetu i 139 mesta na samofinansiranju.

Kako se navodi, na Pravnom fakultetu su popunjena sva budžetska mesta, dok su ostala 93 mesta na samofinansiranju

Fakultet umetnosti ima tri slobodna budžetska mesta na likovnom odseku, a 12 slobodnih mesta na samofinansiranju.

Fakultet tehničkih nauka ima 60 slobodnih mesta na budžetu, a 50 slobodnih mesta na samofinansiranju

Učiteljski fakultet ima 25 slobodnih mesta na budžetu, 50 slobodnih mesta na samofinansiranju.           

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 56 slobodnih mesta.  

Prirodno-matematički fakultet ima 45 slobodnih mesta na budžetu, dok je 20 slobodnih na samofinansiranju

Medicinski fakultet je jedini koji nema slobodnih budžutskih mesta za nove studente. Jedno mesto je slobodno na stomatologiji na samofinansiranju i 30 slobodnih mesta na strukovnim studijama, takođe na samofinansiranju.