Predstavnici Kancelarije za KiM uručili rendgen aparat Zdravstvenom centru u Pasjanu

Rendgen aparat za Zdravstveni centar Pasjane
Izvor: Kosovo Online

Predstavnici kancelarije za Кosovo i Metohiju Vlade Srbije uručili su rendgen aparat Zdravstvenom centru Gnjilane-Šilovo, sa privremenim sedištem u Pasjanu, za sprovođenje kompletne dijagnostike kod pacijenata obolelih od koronavirusa.

U rad je pušten i novi rendgen kabinet kovid bolnice, koji će prema rečima direktora Zdravstvenog centra centra u Pasjanu Zorana Perića pomoći u pružanju boljih usluga pacijentima.

"To je mobilni endgen aparat najnovije generacije. Prevashodno je namenjen, pošto je mobilni, za snimanje ležećih pacijenata, koji su nepokretni i koji ne mogu da dodju do rendgen kabineta. U ovom trenutku zadovoljava sve naše potrebe za snimanje pluća, zato što znate da je kovid-19 virus koji napada prevashodno respiratorne organe pa i sve druge", rekao je Zoran Perić.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Dejan Pavićević rekao je da će Vlada Srbije nastaviti da pomaže svom narodu.

"Ovaj aparat je kap, sitnica u nizu koji pokazuje sinergiju svih državnih organa Republike Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića koji je vezivno tkivo u celoj sinergiji koja čini da ovo sve fukncioniše i zbog toga imamo to da bolnice u Pasjanu, Klinički centri  Mitrovici i Gračanici funkcionišu isto kao centrlanoj Srbiji i Vojvodini", rekao je Pavićević.

Mobilni rendgen aparat, kako je naglasila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov, obezbedio je Republički fond za zdravstveno osiguranje u saradnji sa Kancelarijom.

"To samo potvrđuje da Srbi koji u geografskom smislu žive na obodima naše države nisu na marginama našeg intersovanja već da Vlada Srbije i predsednik fokus stavljaju na naš narod koji se ovde suočava sa brojnim izazovima i kada je reč o zdravstvu dobija najkvalitetniju moguću opremu", kazala je Miladinov.

U protekloj nedelji u srpskim sredina u Kosovskom pomoravlju testirano je 30 osoba. Petoro je pozitivno na koronavirus.

Srle
24. Novembar 2020.
Sve cestitke Kancelariji za kim, drzavi Srbiji ali i rukovodstvu Bolnice u Pasjanu, jer su uspeli posle niza pokusaja nabaviti ovaj jako sofisticiran rendgen aparat, kadrova koji vec imsju iskustva sa rendgenom ima i bice mnogo bolje za sav nas narod, nece placati snimanje. Znamo da su zli jezici govorili nema rendgen aparata ko da to ima na trafikama, sada kada je zahvaljujuci drzavi Srbiji konacno stigao, kazu zasto je stigao no ne moze se ugoditi svima, bravo za kancelariju za kim, rfzo i direktora bolnice u Pasjanu i sve one koji su dali doprinos da ovaj aparat bude u funkciji zdravlja naseg naroda. Bravo Srbijo, bravo bolnici u Pasjanu. Na zdravlje narodu. pozdrav
Milan Savić
25. Novembar 2020.
Odajemo sva priznanja.
I svima onima koji su neprimetni a uz mnogo napora obezbeđuju kontinuirano snabdevanje zdravstvenih Ustanaova na KiM lekovima, potrošnim materijalom i opremom.
Velika zahvalnost kompaniji Farmalogist Beograd, Farmalogist Connect Zvečan...