Kancelarija za KiM gradi dom za Đošiće u Klokotu

Đošići iz Klokota
Izvor: Informer

Vasilija Đošić i njena deca Anastasija (6) i Sergej (8), koji žive u jednoj sobi u opštini Klokot na Kosovu, uskoro će dobiti novu kuću, koju će im izgraditi Kancelarija za Kosovo i Metohiju, prenosi Informer.

Početkom maja ove godine deca su ostala bez oca, a hrabra Vasilija bez supruga Jadrana, zbog kojeg se iz Smedereva vratila na Kosovo.

Direktor Кancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kazao je za Informer da država Srbija brine o svim svojim građanima i da će Đošići uskoro dobiti krov nad glavom.

“Naš zadatak i naša obaveza je da budemo uz svoj narod na Kosovu i Metohiji. Đošići nisu sami, država Srbija je uz njih i uskoro će dobiti kuću. Vasilija u njena deca su istrajni u nameri da ostanu na Kosmetu i u tome ćemo im pomoći", kazao je Petković.

Vasilija Đošić je rođena u Đakovici ali je morala da napusti svoje ognjište. Na Kosovo se vratila pre devet godina kada se udala za Jadrana.

"Da li je moguće? Stvarno ću dobiti kuću? Bog neka dobrim vrati svima. Hvala državi Srbiji i Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Verujte, srce će mi stati od sreće", kazala je Vasilija.

Ona se podsetila kada je kao dete morala da ode sa Kosova.

"Iz Đakovice gde sam rođena pobegli smo za centralnu Srbiju. Više to nikada neću uraditi. Porasla sam u jednom selu kod Smedereva, ali me je srce vuklo da se ovde vratim. Krv nije voda", rekla je Vasilija.

Nakon pisanja Informera, ovoj porodici pomoć su više puta odnosili Miloš Stević, Marko Arsić i Lazar Trajković iz Gračanice.

Đošićima su poklone obezbedili i učenici osnovne škole iz Batusa, sela kod Gračanice.