Princ Filip Karađorđević: Kosovo i Metohija je naša kolevka, srce naše države, ali i naša živa rana

Princ Filip Karađorđević
Izvor: Twitter

Princ Filip Karađorđević izjavio je za Večernje novosti da je Kosovo i Metohija kolevka, srce srpske države, ali i živa rana.

On je nakon dvodnevne posete Kosovu naglasio da je tužan zbog uslova i okolnosti u kojima žive i sa kojima se suočavaju Srbi u južnoj srpskoj pokrajini.

"Tužan sam zbog uslova i okolnosti u kojima žive i sa kojima se suočavaju naši sunarodnici u južnoj srpskoj pokrajini. Velika većina njih živi u uslovima koji nisu dostojni čoveka u 21. veku i svet to mora da zna, ali to mora da zna i svaki građanin naše države. Mislim da nedovoljno pažnje posvećujemo našem narodu i našim svetinjama na Kosovu i Metohiji, i morali bismo, svako od nas pojedinačno, mnogo više pažnje da posvetimo KiM", izjavio je Filip Karađorđević.

Karađorđević je najavio da će 1.juna sa suprugom Danicom u Gračanici otvoriti Vidovdanske svečanosti.

"U Gračanici, zajedno sa suprugom Danicom, 1. juna otvaramo Vidovdanske svečanosti u okviru kojih će u Domu kulture biti održana velika izložba oca moje supruge Cileta Marinkovića, koji je dobitnik 'Longin nagrade'. Veoma se radujemo izložbi i celom događaju", rekao je Karađorđević.