Protest tehničkog osoblja Univerziteta "Hasan Priština" zbog neisplaćene plate

Protest radnika Priština
Izvor: Ekonomia online

Radnici tehničkih službi Univerziteta "Hasan Priština" protestovali su danas zbog neisplaćenih zarada za decembar, ali i zbog nepoštovanja ugovora o radu, prenosi Ekonomija Onlajn.

Predsednik Sindikata radnika u privatnom sektoru Jusuf Azemi rekao je da će, ukoliko zahtevi ne budu realizovani do 14 časova, tehničko osobolje Univerziteta će obustaviti rad.

Azemi je dodao i da je situacija nastala kao rezultat lošeg upravljanja svih dosadašnjih vlada.

"Normalno je da smo došli da podržimo radnike, oni samo traže svoje plate, a ne milostinju, a političke stranke za sada samo obećavaju da će zahtevi biti realizovani. Zahtevamo da od svih političkih subjekata da sagledaju stvarno stanje u kome se nalaze radnici na Kosovu, jer ćemo u suprotnom blokirati ceo sistem. Više nećemo da molimo za svoje plate", poručio je Azemi.

Predstavnik radnika Kujtim Seljmanaj istakao je da od marta prošle godine tehničko osoblje na Univerzitetu radi bez ugovora, zbog čega su mnogi izgubili pravo na kredite od banaka.

"Okupili smo se ispred zgrade fakulteta kako bismo izrazili svoje nezadovoljstvo. Radimo bez ikakvih prava, plate nam kasne, a od marta, svaki mesec nam se menja ugovor o radu. U vreme pandemije, zbog jednomesečnih ugovora, izgubili smo pravo da apliciramo za kredite u bankama, a koji su nam neophodni zbog teške finansijske situacije", rekao je Seljmanaj.