Radojević: Najvažniji projekti koji doprinose bržoj urbanizaciji Severne Mitrovice

Radojević - sastanak-  UN Habitat, SID
Izvor: Opština Severna Mitrovica

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević i zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić razgovarali su danas sa predstavnicima ambasade Švedske, Švedske agencije za međunarodnu saradnju i UN-Habitatom o postignutim rezultatima i daljim koracima Sveobuhvanog razvojnog programa u okviru kojeg se izrađuje Razvojni plan opštine, Plan održive urbane mobilnosti i kapitalni projekat Uređenje javnih gradskih površina, saopšteno je iz opštine Severna Mitrovica.

Radojević je istakao važnost projekata koji doprinose bržoj urbanizaciji Severne Mitrovice i unapređenju društvene interakcije građana.

Zahvalio je predstavnicima švedske ambasade i agencije za međunarodnu saradnju i UN Habitatu na dosadašnjoj saradnji i zatražio od partnera da se saradnja nastavi i ubuduće zarad boljeg života građana.

Hodžić je naglasila važnost da se saradnja sa UN Habitatom nastavi uz poseban akcenat da u narednom periodu ta saradnja mora za rezultat imati konkretne i opipljive promene na terenu kojim će se unaprediti kvalitet života građana Severne Mitrovice.

„Nakon sastanka usledila je terenska poseta projektnoj lokaciji, koji obuhvata uređenje parkova u užem centru Severne Mitrovice sa ciljem unapređenja društvene interakcije građana kada je reč o sadržajima koje nudi javni gradski prostori“, navodi se u saopštenju.