Rakić i Radojević: Severna Mitrovica dobiće izgled moderno uređenog grada

Milan Radojević i Goran Rakić, potpisivanje memoranduma
Izvor: Kosovo Online

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević potpisali su Memorandum o uređenju zelenih površina u Severnoj Mitrovici koji će ovog gradu na severu Kosova dati izgled koji imaju moderni, veliki svetski gradovi.

Projekat uređenja zelenih površina u ulici Kralja Petra I u Severnoj Mitrovici, danas je potpisivanjem Memoranduma između Opštine Severna Mitrovica i Ministarstva za zajednice i povratak zvanično započet.

Nakon investiranja u opremanje prostorije za teretanu u Sportskoj hali u Severnoj Mitrovici, uređenja fasada na zgradama ”Staro Berilje”, ovo je još jedna značajna investicija za ovaj grad koja se zajednički finansira od strane UN Habitata, Ministarstva prostornog planiranja i Opštine Severna Mitrovica, kazao je ministar za zajednice i povratak Goran Rakić.

“Centar grada u Severnoj Mitrovici će po završetku projekata koje finansiramo izgledati daleko bolje i uređenije. Danas kada smo započeli sa ovim projektima, građanima Severne Mitrovice mogu da poručim da će biti još značajnih investicija”, kazao je ministar Rakić.

Gradonačelnik Milan Radojević je po potpisivanju Memoranduma rakao da mu je drago što će centar Severne Mitrovice, nakon realizacije dva značajna projekta, po uređenju dobiti izgled velikih uređenih gradova.

”Zajedno sa ministrom Rakićem možemo mnogo da uradimo i ideje koje smo imali sada uz njegovu pomoć i realizujemo. Raduje me što našim građanima možemo da saopštimo ovako dobre vesti. Trudiću se da ih u budućnosti bude što više. Severna Mitrovica i njeni građani zaslužuju da imaju dobre uslove za život u svakom pogledu”, kazao je Radojević.

Potpisivanju Memoranduma ”Uređenje zelenih površina u ulici Kralja Petra I između dva kružna toka u Severnoj Mitrovici” prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić, koja je tom prilikom kazala da je sama činjenica da je opština Severna Mitrovica administrativni centar, studentski grad u kojem se nalazi Prištinski Univerzitet, realizacija jednog ovakvog projekta je apsolutno opravdana.

”Svakog dana gradimo nešto novo i trudimo da se da u svakom pogledu unapredimo uslove življenja u opštini Severna Mitrovica i kroz ovaj projekat želimo da pošaljemo jasnu poruku svima da Opština Severna Mitrovica jeste opština sa perspektivom i dobrim mogućnostima za planiranje budućnosti”, rekao je Radojević.


 

Miodrag iz Peći
23. Jun 2021.
Možete li nekako na mala vrata da izbegnete blokadu gradnje auto puta od Raške preko Lepisavića i Zvečana za Kosovsku Mitrovicu.
Ovako se tačno zna odakle prestaje nadležnost Srbije pa do izlaska iz Severne Kosovske Mitrovice. Ideja predsednika Vučića je minirana ali postoje i drugi načini, setimo se samo izgradnje puteva u vreme bombardovanja i taksi.
Izmislite nekog Onazisa koji će sasvim legalno po zakonima Kosova izgraditi autoput.