Spirić dodelio zahvalnice i plakete sportistima i učenicima iz Kosovske Mitrovice

Dodela nagrada sportistima
Izvor: Kosovo Online

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić dodelio je danas zahvalnice i plakete najistaknutijim sportistima i učenicima na ostvarenim rezultatima u sportskim takmičenjima.

Spirić je istakao da je ovo poseban dan za Kosovsku Mitrovicu i da se znanjem brani postojanje na ovom području.

“Ovo je poseban dan, s obzirom na to da ste upravo vi doprineli da Kosovska Mitrovica izgleda drugačije, a ove nagrade su način mi pokažemo da cenimo vaš rad. Naš glavni i osnovni motiv jeste da budućnost Kosovske Mitrovice ostane ovde. Znanje se nagrađuje i ono je najjače i najbolje  oružje kojim se ova zemlja brani” istakao je Spirić i dodao da su mladi pokretačka energija Kosovske Mitrovice.

Načelnik školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac izjavio je da se ovim tradicionalno pokazuje koliko lokalna samouprava na čelu sa Aleksandrom Spirićem posvećuje pažnju obrazovanju i sportu.

„Ovaj gest mnogo znači i roditeljima i učenicima, ali i svima nama koji se bavimo obrazovanjem kako bi što više napredovali i kako bi svake godine u ovaj grad donosili što više nagrada. Uz dobru saradnju sa Privremenim organom mi smo u mogućnosti da idemo na takmičenja i da sa tih takmičenja donosimo sve ove nagrade“, rekao je Zaporožac uz podsećanje da su rezultati iznad očekivanih s obzirom na pandemiju koja je poremetila mnogo planova.

U ime nagrađenih prisutnima se obratila učenica Sara Jovanović koja je na Republičkom takmičenju iz književne olimpijade osvojila drugo mesto uz poruku da je ovo velika satisfakcija za svakog od nagrađenih.

„Nadam se da ćemo se u godinama koje dolaze okupljati u što većem broju i da će biti još veći broj dece koji će osvajati nagrade“,