Rakić položio kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Goran Rakić
Izvor: MZZP

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, kuća površine 62 metra kvadratna će Perićima biti izgrađena i useljiva, ukoliko radovi budu tekli po planu, za dva meseca.

”Naša misija će jedino biti ispunjena na način kada gradimo, radimo, pomažemo i porodicama koje ne mogu same da obezbede normalne uslove za život, to mi priuštimo. Кada uradimo ovako jednu dobru stvar kao što smo to danas učinili, svi problemi sa kojima se tokom rada suočavamo ostanu u senci dobrog posla i sreće porodica kojima gradimo kuće. Ovo je početak izgradnje planiranih kuća koje ćemo sa partnerima iz Кancelarije EU na Кosovu graditi, a kojih će kako sam i najavio biti na desetine. Porodici Perić čestitam a svima onima koji nas kritikuju zbog bilo čega poručujem da je naš rad i zalaganje za opstanak našeg naroda odgovor na sve neistine kojima se služe”, rekao je ministar Rakić.

Gradonačelnik opštine Novo Brdo, Saša Milošević je danas kazao da je svako ulaganje značajno za meštane ove opštine jer šalje jasnu poruku da stanovnici Novog Brda mogu da očekuju pomoć u različitim oblastima važnim za njihov život.

”Uz zahvalnost ministru Rakiću, mora da iskažem i punu zahvalnost svima onima koji su verovali u nas da rezultati neće izostati, što danas ponovo potvrđujemo", kazao je Milošević.

Bojan Perić koji se inače bavi vulkanizerskim poslom, kaže da sebi i svojoj porodici od sopstvenih prihoda nikada ne bi mogao da priušti novi dom, a to što su danas ministar Rakić i gradonačelnik Novog Brda Saša Milošević položili kamen temeljac za njihovu novu kuću je kamen opstanka i planiranja budućnosti u ovom mestu.

Pre polaganja kamena temeljca za izgradnju kuće porodice Perić iz Prekovca, ministar Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Novo Brdo su na sastanku održanom u Opštini Novo Brdo razgovarali o potencijalnim infrastrukturnim projektima koje ministarstvo može da podrži.

Polaganju kamena temeljca danas,  prisustvovala je i šefica Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Ana Rostocki.