Rakić položio kamen temeljac za novi dom Perića u Gojbulji

Rakić i Perić polažu kamen temeljac
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Polaganjem kamena temeljca za izgradnju nove kuće u Gojbulji kod Vučitrna, ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić održao je obećanje koje je nedavno dao porodici Srđana Perića.

U saopštenju dostavljenom  medijima se navodi da je Rakić, tokom prošlog meseca obišao u Gojbulji porodicu Đorđević, koja je imala bezbednosnih problema, i tada Perićima obećao izgradnju nove kuće.

”Кrov nad glavom za svaku porodicu znači opstanak na ovim prostorima. Mi se upravo na taj način borimo da stvorimo uslove da što više porodica ostane i opstane na Кosovu. Perićima sam krajem prošlog meseca obećao novi krov nad glavom, danas to obećanje ispunjavamo i oni će za nekih mesec i po dana moći da se usele u novi dom koji će biti izgrađen sredstvima ministarstva. Trudićemo se da u 2021. godini bude što više ovako srećnih porodica kojima smo pomogli, jer će samo na taj način rezultati našeg zalaganja biti pozitivni”, kazao je ministar Goran Rakić nakon polaganja kamena temeljca.

Perići ističu da nisu imali predrasude u ostvarenje obećanja, i kažu da su u jednoj kući živela dva brata sa prodicama.

”Gojbulju nećemo da napuštamo jer je život na svojoj dedovini nešto što ne može da zameni nijedno drugo mesto. Danas smo dobili čvršću volju da stvaramo još više na svom imanju, a nova kuća nam kao i svakoj porodici koja živi u veoma skučenom prostoru znači i te kako mnogo”, poručuju Perići.

Prema rečima ministra za zajednice i povratak,  svaki pojedinac, koji obavlja neku odgovornu funkciju, mora dati doprinos da ima što manje porodica koje žive u nehumanim uslovima.

”To je naša obaveza. Preuzimanjem odgovornosti na sebe da stvorimo bolje uslove za život građanima, preuzeli smo i rešavanje njihovih problema. Ovo je samo jedan od primera na koji način se za ostvarenje ciljeva trebamo boriti. Borba za bolje sutra mora biti svakodnevna”, zaključio je Rakić.