Rakić: Univerzitet u Prištini ima 10 odsto više studenata nego na prethodnom upisu

Goran Rakić
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Predsednik Srpske liste Goran Rakić čestitao je rektoru Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravku Vitoševiću, univerzitetskim profesorima i svim studentima 23. april Dan studenata.

"Dragi studenti, na ovaj značajan dan u ovoj čestitki želim da se obratim pre svega vama jer ste vi ti koji ćete nas nakon sticanja akademskog zvanja voditi ka boljim uslovima života i zato je naša obaveza da svakodnevno radimo na poboljšanju uslova vašeg studiranja i omogućimo vam da sve generacije studenata imaju jednako dobre uslove rada i učenja. Znam da je današnje vreme puno izazova u svim oblastima našeg društva, pa tako i u obrazovanju. Ono što mogu da vam obećam da ćemo sve poteškoće i prepreke rešavati zajedno jer će jedino tako uspeh biti zagarantovan", kazao je Rakić.

Rakić je istako da ga raduje to, što i pored svih izazova i poteškoća sa pandemojom kovid-19 Univerzitet beleži veći upis studenata.

"Činjenica da imamo 10 odsto više studenata u odnosu na prethodni upis nam govori da ova obrazovna ustanova ima svetlu budućnost", poručio je Rakić.