Reporteri: Pokrenuta istraga protiv kosovskog policajca zbog posta o bitki na Košarama

policija
Izvor: Kosovapress

Policijski inspektorat Kosova pokrenuo je slučaj provere Aleksandra Trajkovića za kojeg se veruje da je kosovski policajac, a koji je nedavno preneo na svom Fejsbuk nalogu post o borbama na Košarama pre 22 godine, prenosi Reporteri.

Kako prenosi ovaj portal, PIK je zatražio od Kosovske policije da se proveri da li je ova osoba zaista kosovski policajac, kako mu piše na Fejsbuku.

„Obaveštavamo vas da je PIK nakon objavljivanja ove vesti u medijima po službenoj dužnosti pokrenuo slučaj koji je prosleđen kosovskoj policiji radi provere da li je dotična osoba policajac i određivanja disciplinske mere“, poručuju iz Policijskog inspektorata Kosova.

Trajković je, kako se navodi, 9. aprila, povodom 22 godine od bitke na Košarama, preneo post koji je objavljen na Fejsbuk stranici Gračanica – KiM, a u kojem se, kako piše Reporteri, OVK smatra zločinačkom vojskom.

Ovaj portal podseća da su do sada pojedini policajci Kosovske policije suspendovani iz službe zbog postova i komentara na društevnim mrežama, a za koje je procenjeno da narušavaju imidž policije.