Sindikat radnika aerodroma u Prištini traži da se otpušteni radnici vrate na posao

Ekonomia online
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik sindikata radnika Međunarodnog aerodroma u Prištini Baškim Ljatifi upozorio je da je, kako kaže, nepravedno otpuštanje radnika izazvalo nezadovoljstvo i probleme u radu i organizaciji prijema putnika i zatražio njihovo hitno vraćanje na posao, prenosi Ekonomija onlajn. 

Latifi je rekao da je uprava nekoliko puta upozorena da vrati otpuštene radnike, jer će, u suprotnom, to samo doneti prepreke i probleme na poslu, poput nedostatka osoblja.

"Već smo upozorili upravu da će se takva situacija dogoditi, jer je na aerodromu nakon štrajkova naš poslodavac otpustio 100 radnika, a sada je mali broj osoblja i stalno smo pismeno upozoravali da će biti velikih problema, jer naši sunarodnici nisu bili na Kosovu dve godine, a njihovim dolaskom smo znali da će se ti problemi pojaviti", rekao je Latifi.

Naglasio je da su radnici pod velikim pritiskom zbog organizovanja posla u vezi sa prijemom putnika zbog nedovoljnog broja zaposlenih i da je jedan nezadovoljni sunarodnik i fizički napao jednog radnika. 

Pozvao je putnike iz dijaspore na toleranciju jer, navodi, radnici nisu krivi za nezadovoljstvo putnika. 

"Apelujem na naše sunarodnike da imaju razumevanja i da budu tolerantni, jer to nije krivica radnika", rekao je Latifi koji kaže i da je zabrinut zbog cele situacije.