Sočanica: Dodeljene stipendije i lap top računari deci bez jednog ili oba roditelja

Dodela stipendija
Izvor: Leposavić portal

Predstavnici gradova i opština iz centralne Srbije i Vojvodine posetili su Osnovnu školu "Vuk Кaradžić" u Sočanici i tom prilikom uručili  stipendije i lap top računare za decu bez jednog ili oba roditelja učenicima i studentima sa ciljem olakšanja nastavka školovanja, objavljeno je na Fejsbuk stranici Leposavić portal.

Ukupno je dodeljeno šest stipendija i sedam lap top računara.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić još jednom se zahvalio na vrednim poklonima, i istakao da će oni olakšati školovanje.

"Uveren sam da će oni znati da poštuju i opravdaju ove vredne poklone postizanjem  zapaženih rezultata u nastavku školovanja. Naši prijatelji mogli su da se uvere i tokom letošnje posete i danas, u našu posvećnost i ulaganje u obrazovne ustanove. Opština Leposavić je u prethodnom periodu, zahvaljujući pomoći i podršci države Srbije, Кancelarije za Кosovo i Metohiju Vlade Repulike Srbije, uspela da renovira tri osnovne i dve srednje škole i na taj način učenicima i nastavnom osoblju obezbedila kvalitetne uslove za rad i sticanje znanja", rekao je Todić.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Dragan Radovanović, istakao je da je veoma ponosan i radostan što je u prilici dočeka delegaciju 10 opština i gradova I zahvalio na poklonima i konstantnoj podršci koju upućuju srpskom narodu na Кosovu i Metohiji. 

Upućujući reči zahvalnosti dragim gostima na vrednim poklonima, studenti i učenici poručili su da će ovo biti samo dodatni motiv da još vrednije rade u nastavku školovanja.