Spahiu traži smrtnu kaznu za osumnjičene za ubistvo tinejdžera u Podujevu

Nedžmedin Spahiu
Izvor: Kosovo Online

Politikolog Nedžmedin Spahiu zatražio je smrtnu kaznu za osumnjičene za ubistvo 18-godišnjeg Podujevčanina Ljuljzima Fejzulahua kojeg su dvojica maloletnika 14. januara pregazila automobilom i potom ga na smrt pretukla.

Spahiu je naglasio da dvojica osumnjičenih za ubistvo, koji imaju 16 i 17 godina, zaslužuju da se "obese nasred trga". On je to rekao u komentaru na objavu advokata Tome Gašija, koji je zatražio vraćanje smrtne kazne.

"U potpunosti se slažem. Na primer, za ove koji su ubili ovo 18-godišnje siroče kazna bi trebala da bude "vešanje usred grada“, rekao je Spahiu.

Sa druge strane, novinar Vehbi Kajtazi usprotivio se pozivima na smrtnu kaznu za maloletnike osumnjičene za ubistvo. U reakciji na društvenim mrežama, Kajtazi je rekao da država ne treba da bude ubica, kao što su pojedinci.

"Masovni zahtevi za smrtnom kaznom za maloletnike ne dolaze iz posvećenosti pravdi, već iz želje za krvlju i osvetom. Ovi zahtevi proizvode nasilne i ubilačke pojedince jer društvo želi da rešava probleme na nasilan način“, rekao je Kajtazi.

Ljuljzima Fejzulahua su napadači prvo udarili automobilom, a zatim ga brutalno pretukli bejzbol palicom. Mladić je sahranjen u nedelju dok policija još istražuje slučaj.

U međuvremenu, predsednik Opštine Podujevo, Špejtim Bulići, je ovim povodom za danas je sazvao vanredni sastanak Opštinskog veća za bezbednost zajednice koji će za temu imati "Opštu bezbednosnu situaciju u Opštini Podujevo".