Srpska solidarnost u hodočasničkoj i humanitarnoj poseti Kosovu

Srpska solidarnost u poseti Kosovu
Izvor: Srpska solidarnost

Humanitarna organizacija Srpska solidarnost i za ovaj Vidovdan je organizovala, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju, humanitarno hodočasno putovanje po Kosovu.

Tokom obilaska svetinja i enklava uručena je humanitarna pomoć. Pokretne računare su dobili talentovani osnovci, srednjoškolci i studenti, uručena je  pomoć manastiru Budisavci, bolnici u Gračanici uniforme za medicinske radnike i oprema porodici Tasić iz Šilova za pokretanje sopstvene radionice.

 Osnivač Srpske solidarnosti Branko Antić kaže da je do sada preko 1.000 pretežno mladih ljudi iz centralne Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore posetilo Kosovo a većina njih priključilo se humanitarnoj organizaciji  u skladu sa svojim mogućnostima.

Pored humanitarnog delovanja članovi organizacije ne propuštaju priliku da polože venac i odaju poštu stradalim Srbima u NATO bombardovanju  i steadalima u egzodusu nakon 1999. godine na spomen obeležjima širom Kosova, u  Starom Grackom, Osojanu, Ranilugu, Goraždevcu, Velikoj Hoči, Prilužju. Na Vidovdan su položili venac i odali počast postradalima u Gračanici.