Srpske sudije na severu u bojkotu zbog potvrđene presude Todosijeviću

mitrovica
Izvor: Radio Kosovska Mitrovica 

Srpske sudije koje rade u sudovima na severu Kosova danas su bile u bojkotu, a razlog je potvrda presude kojom je poslanik Ivan Todosijević osuđen na dve godine zatvora, preneli su izvori Indeks onlajna.

Isti izvori prenose da srpske sudije tvrde da je prekršen Briselski sporazum između Kosova i Srbije koji predviđa da u predmetima protiv srpskih građana moraju da budu prisutna dva srpska i jedan albanski sudija. Kako se dodaje, niko od srpskih sudija koji rade u severnim opštinama nije dao ostavku.

Prema njihovim saznanjima, ako se ne preduzmu mere protiv ove odluke, u bojkot mogu da stupe i srpski policajci u severnim opštinama.

Srpska lista je, podsećaju, prethodno saopštila da će zbog presude Todosijeviću razmotriti opciju neučestvovanja na lokalnim izborima na Kosovu 17. oktobra.

Jelena
25. Avgust 2021.
Prvo sto ce ne ucestvovanjem na izborima Albanci uzeti sve 4 opstine na Severu sa po 200 glasova i oni ce da ih vode. A drugo, policajci iz KPS da bojkotuju, pa oni se takmice ko ce vise kazni da napisu Srbima za svasta. Oni da nekog bojkotuju, nema sansi! Nismo mi toliko slozni.
Nanan
25. Avgust 2021.
Jel bojkotuju i plate od 2000 eura dok narod sastavlja kraj sa krajem?
Acacac
25. Avgust 2021.
Da li mislite da je neko lud da protestuje? Pa Todosijevicu ce biti bolje jer ce dobiti funkciju u Beogradu kao i mnogi pre njega (Rikalo, Kostic) i uzivace tamo, a mi cemo na Kosovu i dalje da zivimo sa 200, 300e plate dok Todosijevic mesecno ima 4000e po svim izvestajima, a od obrazovanja ima srednju skolu.
Marko
25. Avgust 2021.
Ja neznam ko daje takvu informaciju za srednju skolu, pa covek je zavrsio fakultet u Pristini pre 20 godina, dok je jos imalo kriterijuma.