Stojković i Todić položili kamen temeljac zgrade za mlade bračne parove u Leposaviću

Jelena Stojković polaže kamen temeljac za zgradu u Leposaviću
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnik Opštine Leposavić Zoran Todić obišao je danas, zajedno sa pomoćnicom direktora Kancelarije za KiM Jelenom Stojković najseverniju opštinu na Kosovu i tom prilikom zajedno su položili kamen temeljac za izgradnju zgrade za mlade bračne parove, a nakon toga obišli su i radove na završetku Učeničkog doma u Lešku.

Todić je rekao da mu je drago što ima čime da se pohvali i da je država Srbija još jednom, kao i mnogo puta do sada, dokazala da čini sve za narod na Kosovu.

“Jednostavno, ovo je potreba za naše mlade ljude koji nemaju rešeno stambeno pitanje. Vodićemo računa i o kadrovima i o mladim bračnim parovima. Ovakvu ekspanziju stanogradnje nismo imali u poslednjih 30 godina. Ulaganje naše države je zastupljeno i u ostale ustanove i institucije, renovirane su sve školske i predškolske institucije i nastavićemo sigurno i u budućem perioda da radimo na obezbiđivanju što boljih uslova za život za sve građane na prostorima KiM”, rekao je Todić.

On je napomenuo da će do kraja godine biti useljeno 60 porodica u pet zgrada koje su već završene, a da će sa završetkom još dve zgrade biti završeno ukupno 84 stanova.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković izjavila je da joj je zadovoljstvo što je danas u Leposaviću i da je srećna jer će izgradnjom ove zgrade biti rešeno stambeno pitanje za mnoge porodice u ovom gradu.

“Ove godine imamo rekordan broj izgradnja stambenih zgrada. Ove godine smo izgradili 15 zgrada i radimo još dve do kraja ove kalendarske godine što jasno pokazuje da su država Srbija i Kancelarija za KiM  opredeljeni da pomažu svoj narod i narod to zna i to nije samo u stambenom zbrinjavanju, već na rešavanju svih problema našeg naroda”, rekla je Stojković.

Uz izgradnju stanova za stanovnike ove opštine obezbeđeno je i 106 paketa pomoći u vidu građevinskog materijala za adaptaciju i renoviranje kuća.

Nakon polaganja kamena temeljca Todić i Stojković su obišli i radove na završetku Učeničkog doma u Lešku.

Zajedno su najavaili da je sve spremno za početak nove školske godine, a istakli su i da su uspeli da obezbede sredstva  za izgradnju porodične kuće za braću Radosavljević koji su ostali bez oba roditelja.