Stojković posetila šestočlanu porodicu Filipović iz Ugljara

Porodica Filipović, Ugljare
Izvor: Kosovo Online

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Jelena Stojković posetila je danas šestočlanu porodicu Filipović u selu Ugljare kod Zubinog Potoka kojoj je Kancelarija za KiM obezbedila građevinski materijal za izgradnju nove kuće.

Prema rečima Stojković, Kancelarija za KiM pomaže u stambenom zbrinjavanju, kroz izgradnju stambenih zgrada i kuća, kao i kroz pomoć u građevinskom materijalu. Porodica Filipović ima šest članova, a sedmi je na putu. 

"Ova porodica je započela izgradnju nove kuće sa količinom građevinskog materijala koji im je dodeljen i mi smo došli danas da obiđemo radove i da vidimo kako živi porodica Filipović, kao i da li im je potrebna još neka pomoć", rekla je Stojković.

Ona je dodala da je Kancelarija za KiM uvek tu da u saradnji sa opštinama pruži pomoć i da sasluša građane kao i da pruži pomoć. 

Marko Filipović kojem je uručena pomoć zahvalio je Kancelariji za KiM i Opštini Zubin Potok na pomoći koja im je uručena.

"Veoma sam zahvalan. Sam ne bih mogao da nastavim izgradnju kuće jer živimo u teškim uslovima. Živimo od jednog minimalca i jedne, majčine, penzije, a decu školujemo u teškim uslovima i zahvaljujem ljudima dobre volje što su nas obišli i pitajli šta nam još treba", rekao je Filipović.