Položen kamen temeljac za rafting stazu u Zubinom Potoku, projekat finansira Kancelarija za KiM

Vulović i Stojković
Izvor: Kosovo Online

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte Jelena Stojković i predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović prisustvovali su danas polaganju kamena temeljca za početak izgradnje rafting staze u okviru školskog rekreativnog centra u toj opštini.

Projektom, koji finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju, obuhvaćeno je uređenje korita reke Ibar i obale gde će biti izgrađene moderne tribine kapaciteta do 1.000 mesta. 

Takođe će značajno biti unapređeni turistički potencijali opštine Zubin Potok, koja svake godine beleži sve više poseta sportsko rekretaivnog karaktera.

Sportski kompleks imaće i višestruki značaj za unapređenje i sportskih aktivnosti dece i omladine. 

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković istakla je veliki potencijal opštine Zubin Potok opravdava sva sredstva koja Kancelarija za KiM ulaže u razvoj ove opštine, i najavila nova ulaganja.

"Ovaj projekat je jasan znak šta znači imati viziju. Danas obeležavamo početak radova na rafting stazi u okviru sportsko-rekreativnog centra u Zubinom Potoku i upotpunjujemo sadržaj centra. Time dajemo novi značaj, doprinos za jedan zdrav projekat. Zubin Potok sa svojim prirodnim lepotama ima veliki potencijal što opravdava ulaganja kojih će biti i u narednom periodu", najavila je Stojković. 

Predsednik privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović najavio je da će i ove godine u ovoj opštini biti održano svetsko juniorsko prvenstvo u raftingu.

"Tradicija se nastavila, imali smo i par evropskih kupova a pretprošle godine održan je i Svetski kup. Niz održavanja takmičenja na ovoj stazi nam je dao puno pravo da konkurišemo i ove godine smo dobili održavanje svetskog juniorskog  rafting prvenstva što je izuzetna čast i za opštinu Zubin Potok i za državu Srbiju i sve nas", rekao je Vulović.

Vulović je zahvalio Kancelariji za KiM, državi Srbiji i Ministarstvu omladine i sporta na podršci.