Stojković u Kosovskoj Kamenici: Za 461 domaćinstvo po 50.000 dinara

Poseta Jelene Stojković Kosovskoj Kamenici.jpg
Izvor: Kosovo Online

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije počela je isplatu sukcesivne jednokratne pomoći porodicama čiji su objekti oštećeni u januarskim poplavama na Kosovu, izjavila je Jelena Stojković, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, obilazeći domaćinstva koja su pretrpela štetu u opštini Kosovska Kamenica.

461 domaćinstvo u srpskim sredinama, kojima su pomoćni objekti oštećeni u poplavama, dobiće pomoć u iznosu od 50.000 dinara.

"Kancelarija za KiM već je pomogla ugroženim porodicama koje su dobile 120.000 dinara za prvu kategoriju oštećenja u poplavama. Nismo hteli da zanemarimo domaćinstva kojima su štale, šupe i ostali pomoćni objekti oštećeni i napravili smo program u skladu sa vanrednom situcijom koja je nastupila usled poplava i dobiće pomoć od 50.000 dinara. Ovim jasno poručujemo da smo uz naš narod i da pružamo svu podršku, rekla je Stojković. 

Višečlanim porodicma Ristić i Mitrović iz Raniluga oštećeni su pomoćni objekti usled izlivanja Binačke Morave.

"Mnogo nam znači ova pomoć. Bili smo poplavljeni. Kuća je oštećena, pomoćni objekti, radionica za izgradnju betonskih ploča i radionica za izradu narodnih nošnji", kaže Hristina Ristić.

Predsednica Privremenog organa za Kosovsku Kamenicu Tanja Aksić tokom posete porodicama istakla je da velika podrška stiže od Kancelarije za KiM i Vlade Srbije uz čiju pomoć se realizuju projekti bitni za opstanak Srba na Kosovu.

"Zajednički nastojimo da pomognemo našem stanovništvu i da ih osnažimo koliko je to moguće i da u narednom periodu imamo mnogo više infrastrukturnih ulaganja u našoj opštini", navela je Aksić. 

Isplata novčane pomoći domaćinstvima čiji su ekonomski objekti oštećeni u poplavama počela je prošle nedelje.

Mali Mrav
27. Avgust 2021.
Daj te im po 5 hiljada eura jer dinare nemaju gdje potrošiti.