Kancelarija za KiM: Đorđevići iz Gračanice dobijaju novu kuću, i ranije smo im pomagali

Porodica Đorđević
Izvor: RTV KiM

Zoran Đorđević već se nalazi na spisku prioriteta za dodelu građevinskog materijala koji obezbeđuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju, a isporuka će uskoro biti i realizovana, odmah po završetku potrebnih procedura, potvrdili su za KoSSev u Kancelariji za KiM.

U jučerašnoj reportaži RTV Kim-a koju smo preneli danas, bračni par Đorđević živi u „letnoj kujni“, bez kupatila nakon što im je u martu srušena stara trošna kuća, uz obećanje predstavnika Privremenog organa Prištine i Suve Reke, da će im biti sagrađena nova.

U Kancelariji za KiM potvrdili su da je Đorđević letos podneo zahtev Privremenom organu grada Prištine za dodelu građevinskog materijala.

„Komisija je odmah izašla na teren i procenjeno je da je njegov zahtev opravdan i da ispunjava uslove za dodelu građevinskog materijala“, potvrdili su iz Beograda.

„PO Priština sa sedištem u Gračanici pomoći će Zoranu oko ugradnje samog materijala sa radnicima opštinskih javnih preduzeća, svesni njegove teške situacije“, naglašavaju u Kancelariji za KiM.

Kako je nedavno poručio direktor ove Kancelarije, Petar Petković, upravo sa centralnog Kosova, svaka kuća na "Kosovu i Metohiji je važna i svetinja je, zato što ona označava naše prisustvo“.

Takođe, on je istakao da svojim obilascima želi da na terenu bude upoznat sa problemima Srba, te da istovremeno Srbija rešava probleme, kako pojedinačno, tako i preko kapitalnih projekata.

„Važno nam je da dopremo do svakog našeg čoveka na KiM, da saslušamo i upoznamo se s problemom i vidimo na koji način možemo da pomognemo i rešimo bar deo tih problema“, i sada poručuju u ovoj Kancelariji.

Zoranu Đorđeviću se zbog loših uslova života i ranije izlazilo u susret, precizirali su za KoSSev.

On je već dobio donaciju u građevinskom materijalu. Takođe, njegovom sinu je preko Privremenog organa grada Prištine dodeljena kuća u Novom Badovcu, dok je ćerki koja je zasnovala svoju porodicu, takođe preko opštine Gračanica dodeljen stan, objasnili su nam u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.