Štrpce dobilo kamion i novu opremu za efikasnije upravljanje otpadom

Štrpce
Izvor: Facebook

Opština Štrpce dobila je danas novu opremu i kamion, kao donaciju Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), što je u velikoj meri omogućiti efikasnije upravljanje otpadom.

Ugovor o donaciji potpisali su gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić i direktor GIZ-a, koji je zatim uručio ključeve novog vozila. Ukupna vrednost donacije je blizu 190.000 evra.

Upravo je GIZ, sredstvima Nemačke vlade, donirao softver za bolje funkcionisanje komunalnih usluga, zatim računar i kamion koji će, prema Jevtićevim rečima, biti od velike koristi komunalnom preduzeću.

On je zahvalio nemačkoj vladi i GIZ-u na vrednom poklonu.

"Na početku mandata sam istakao da je briga o životnoj sredini nešto što će biti prioritet u radu. Žao mi je što nismo imali razumevanje i podršku centralne vlasti i do danas nismo dobili potrebno odobrenje da javno preduzeće koje će se baviti ovim pitanjem krene sa radom, ali to je nešto na čemu radimo i verujem da ćemo uspeti i uz podršku međunarodne zajednice, konačno to pitanje rešiti", naveo je Jevtić.

Kako je rekao, donacija je samo prvi korak ka onome ka čemu opština teži.

"Nastavićemo da radimo sa svima koji žele da nam u tome pomognu", naveo je Jevtić i poručio građanima Štrpca da će bez obzira na sve izazove i prepreke kojih je mnogo, insistirati da postavljene ciljeve i obećanja sa početka mandata - ispuni.