Sutra se navršava 17 godina od ubistva srpske dece u Goraždevcu

Parastos ubijenoj deci - Na grobu Ivana Jovovića
Izvor: Kosovo Online

Ni posle 17 godina nema odgovora na to ko je pucao i usmrtio decu koja su se kupala na Bistrici, 500 metara od centra sela Goraždevca kod Peći.

U vreme navodnog mira i u prisustvu više hiljada naoružanih vojnika KFOR i brojnih medjunarodnih policajaca albanski ekstremisti su rafalom iz automatskog oružja 13. avgusta, 2003.god pucajući na osamdesetak dece koja su se kupala na Bistrici ubili Panteliju Dakića (12) i  Ivana Jovovića (19) i teško ranili Marka Bogićevića (12), Draganu Srbljak (13), Bogdana Bukumirića (14) i Đorđa Ugrenovića (20).

 Za ovaj monstruozni zločin niko nije odgovarao.

Pripadnici civilne misije Ujedinjenih nacija su obećali da će prevrnuti svaki kamen da pronađu ubice nevine dece.

Obećanje se završilo saopštenjem da je nepoznat broj ljudi iz žbunja otvorio vatru iz kalašnjikova.

Ubistvo dece osudili su svi medjunarodni zvaničnici, a povodom ovog terorističkog akta održana je i sednica Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Roditelje dece stradale u ovom zločinu su "posle dugogodišnjeg mučenja po sudovima i preuzimanja slučaja od Unmika, pozvali nadležni iz Euleksa"  krajem decembra 2010. kada im je rečeno da “Euleks ne može da vodi istragu jer nema dovoljno argumenata”.

Tokom istrage koja nije dala nikakve rezultate saslušano je 75 svedoka i pretreseno 100 lokacija.

Euleks je 25. decembra, 2010. godine obustavio istragu.

Kako je ranije saopšteno iz Misije vladavine prava EU, tužilac je odlučio da zatvori istragu jer policijska istraga nije dovela ni do kakvih rezultata ili mogućih osumnjičenih, kao i to da “bilo koja zvanično obustavljena istraga u svakom trenutku može biti ponovo otvorena ukoliko se tužiocu na raspolaganje stave nove informacije koje bi potencijalno mogle da istragu pokrenu napred”.

 

Bole zemunac
12. Avgust 2020.
Sta reci vise?
Totalno ZLO, samo hijene u ljudskom obliku bih pucale i ubijale nevinu decu, samo zato sto su srbske nacionalnosti. Ubicama zelim sve najgore u zivotu a posle smrti vecni pakao. Nadam se da ima boga i pravde.
Neka im je laka zemlja.
Rks
12. Avgust 2020.
Ej bole a sam radit a posle albanci udb je radio a albansko dete 1482 dece sto ste ubili imate foto dokumente sve viste zlo narod svi znaju ajt da kazemo nesto sramota za vas ubice deca
Bole zemunac
12. Avgust 2020.
Rks.
Naravno da i kod srba ima hijena u ljudskom obliku, taj olos takodje ne zasluzuje da zivi. Ali ako smo LJUDI, takva zlodela nikada ne bih smeli da opravdavamo sto je druga strana to uradila.